KAKO DA IZBEGNETE NERED U ORMARU

Koliko god se trudili da nam odeća uvek bude uredno složena, ispeglana i „na dohvat ruke“, često nam se dešava da u brzini, tragajući za omiljenim komadom odeće prevrnemo ceo ormar. Još ako su tu muž i deca, posao pospremanja ormara može uzeti mnogo vremena.

Mi Vam danas donosimo neke korisne savete kako da izbegnete svakodnevni nered i uštedite na vremenu pri odabiru kombinacije za izlazak iz kuće.

Izvucite sve stvari iz ormara

Kad vas sačeka haos u ormaru, morate krenuti iz početka. Posla će biti mnogo ali će vam kasnije biti mnogo lakše da se orijentišete gde vam je šta, što će vam dugoročno napraviti veliku uštedu u vremenu.

Sortirajte garderobu

Napravite nekoliko segmenata u ormaru. Džempere slažite sa džemperima, majice sa majicama, pantalone sa pantaloma itd. Svaku od tih gomila složite i po bojama. Ne zahteva mnogo truda a kasnije će vam biti mnogo lakše da uparite odevne predmete i napravite željenu kombinaciju.

Što više stvari stavite na vešalice

Vešalice ili ofingeri su najpraktičniji način za odlaganje haljina, sakoa, košulja, zapravo kompletne garderobe, jer na njima odeća izgleda preglednije i manje se gužva.

Napravite pregrade u fiokama ili koristite kartonske kutije

Ne smemo zanemariti fioke, koje često budu u neredu, pa nam se zato dešava da ne možemo da pronađemo drugu čarapu ili omiljeni komad donjeg veša. Da biste to izbegli možete napraviti pregrade u fiokama i u svaku posebno odlagati veš, čarape, kravate, itd. Umesto pregradi možete iskoristiti i obične kartonske kutije od cipela i u njih uredno složiti stvari.

Stvari poput čarapa, kravati, pa i peškira najbolje je urolati i složiti jedne na druge. Tako ćete postići velike uštede u prostoru, koji će pritom biti mnogo pregledniji.

 

Odvojte zimsku od letnje garderobe

Tokom leta vam vuneni džemperi svakako neće biti potrebni, zato uvek garderobu koja nije sezonska premestite na gornje police vašeg ormara ili zapakujte u vakum vreće, kako biste uštedeli na prostoru. Tako ćete osloboditi znatno prostora za garderobu koja odgovara aktuelnom godišnjem dobu, a orman vam neće biti pretrpan stvarima koje ćete obući tek za nekoliko meseci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *